Category Archives: Uncategorized

Godt at vide ved forældrekøb

forældrekøb boligadvokat københavn

Idéen ved et forældrekøb er, at forældrene investerer i en bolig, som kan lejes ud til deres barn. Der er sket en stigning af forældrekøb i Danmarks studiebyer på grund af den store efterspørgsel på billige boliger. Der er dog flere fordele og ulemper ved forældrekøb, som bør overvejes inden køb af bolig. De fleste fordele og ulemper er dog gældende for alle typer af boligkøb.

Fordele og ulemper ved forældrekøb

Det er muligt for forældrene at hjælpe deres barn med at finde et sted at bo til rimelige penge ved at lave et forældrekøb af bolig. Forældrene er dermed sikret en lejer af boligen, men dog kun indtil barnet ikke ønsker at leje boligen længere. Det kræver her en ny udlejer, hvis dette er tilfældet. Der skal ved udleje til både barnet og til andre lejere udarbejdes en lejekontrakt, så kontrakten overholder lejeloven. Lejekontrakten klargør rettighederne for både forældrene og barnet, samt gør det muligt for barnet at søge boligstøtte. På den måde får barnet en økonomisk gevinst ved at leje lejligheden, hvilket er en fordel, da huslejen skal fastsættes realistisk. Forældrene skal betale skat, hvis huslejen er sat for lavt i forhold til omkostningerne og markedet. Forældrekøbet kan dog stadig være en økonomisk fordel forældrene ved oprettelse af virksomhedsskatteordning. Det er gennem ordningen muligt at trække eventuelt underskud fra i forældreness personlige indkomst.

Den altafgørende fordel og ulempe ved forældrekøbet er dog selve investeringen ved boligkøb, hvilket gælder for alle boligkøb. Boligen kan være en god investeringen med tiden, men boligpriserne kan også falde, hvis efterspørgslen falder. Investeringen bør derfor overvejes nøje. Hvis forældrene ønsker at investere i en bolig, skal fordelene og ulemperne gennemgås, inden den endelig beslutning tages.

Få professionel rådgivning om forældrekøb af bolig

De mange fordele og ulemper kan skabe forvirring for dem, som ikke har kendskab til boligmarkedet. Det er muligt at få professionel rådgivning fra en specialiseret advokat til boligkøb på Frederiksberg, som kan hjælpe med hele processen ved forældrekøbet. Boligadvokaten hjælper med alle de almindelige nødvendigheder ved et boligkøb, hvor der samtidigt vil blive hjulpet med de specifikke ting til forældrekøbet. Det drejer sig blandt andet om husleje og udarbejdelse af lejekontrakten, så dokumenterne kommer på plads. Ved at vælge en lokal boligadvokat fra Frederiksberg har boligadvokaten et stort kendskab til hovedstadens boliger og kvadratmeterpriserne. Boligadvokaten kan derfor sammenligne med andre lignende boliger for at finde frem til det bedste køb til tidens priser. Boligsøgningen tilpasses naturligvis efter ønske, så søgningen bliver så specifik som mulig. På den måde er det muligt at finde en studiebolig til barnet hurtigt. Der er rift om de gode køb i studiebyerne, og der skal derfor handles hurtigt, hvis den rigtige lejlighed til formålet skal findes. Det er af den årsag godt at få specialiseret rådgivning til forældrekøbet, så købet kan gennemføres hurtigt og gnidningsfrit.

Boligkøbsadvokaterne
Frederiksborggade 5A
1360 København K
Tlf: 70 70 50 80