Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Category Archives: VVS

Sådan passer du bedst på dine VVS-installationer

Det er vigtigt at vedligeholde sit hjem. Hjemmet er det sted, du tilbringer al den vigtigste tid, og er den base, hvor du føler dig tryg og afslappet. Derfor bør man også passe godt på det, så det ikke forfalder og bliver ucharmerende eller i dårlig stand. Mens du passer godt på dine møbler og andet inventar, skal du huske, at VVS-installationerne ikke må forsømmes. For at undgå uheld som for eksempel vandskader, er her nogle tips, du kan følge.

Gode råd til VVS-vedligeholdelse

Det er en god idé at lave en tjekliste, så du en eller to gange om året husker at tjekke alle dine VVS-installationer.

En af de første ting, du kan gøre, er, at lokalisere hvor din vandforsyning og kloakrør går ind og ud af huset. Her bør du kigge efter lækager. Disse kan vise sig som vandpytter eller -pletter. En anden ting du bør kigge efter er nedbrydning af metallet. Dette viser sig som misfarvninger og pletter rundt om kobber- og messingsamlinger. Nedbrydningen kan føre til lækager, da det gør rørene svage.

Hvis du fjerner brusehovedet og vandhane på badeværelset, kan du tjekke om der har sat sig bundfald inde i armaturet. Vask, bruser og badekar bør ikke være tilstoppede og bør også tjekkes. Dermed sikrer du dig et ubesværet afløb, hvor vandet nemt kan løbe igennem.

Rust er også en dræber blandt VVS-installationer. Finder du rust på rør og lignende, er der en risiko for, at de bliver svage og nemt går i stykker. Disse dele skal udskiftes, enten af dig selv eller ved at kontakte VVS i Valby for et sikkert arbejde.

Vigtigt at være grundig

Tjek rundt om dit toilet for vandlækage. Du kan også prøve at rokke toilettet roligt fra side til side, for at se om det giver sig.

På badeværelset kan en ødelagt flise være et tegn på, at der er en lækage. Der kan være råd bag flisen, der gør, at den smuldrer og går i stykker. Gennem din inspektion af VVS-installationerne, bør du også være opmærksom på mug. Mug kan vise sig som mørke pletter, og kan være sundhedsskadeligt, hvis man opholder sig i nærheden af det for længe. Et tilfælde af mug kan være resultatet af en lækage og/eller stillestående vand.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst tjekker dit hus’ VVS-installationer, så kontakt en VVS’er for flere råd.

Schyberg VVS Entreprise ApS

Stolbergsvej 5

2970 Hørsholm

36 30 07 74