Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Category Archives: dyrelæge

Får dit kæledyr det rigtige foder?

Foder

Der er en generel idé om, at tørfoder ikke er det rigtige foder til en hund eller en kat. Denne opfattelse er som regel baseret på billeder fra diverse dyreprogrammer, hvor man ser store katte som tigere og løver, samt ulve eller ræve nedlægge et bytte, og flå kødet af det med tænderne. Opfattelsen af vores tamme katte eller hunde som en efterkommer af disse dyr er selvfølgelig korrekt, men man er nødt til at tage stilling til, at der er meget langt fra en los til en tamkat. At mene at disse to er ens i spisemønstre, svarer til at argumentere for at mennesker burde leve af insekter og frugt, fordi vi deler forfædre med forskellige arter af aber og chimpanser. Får dit kæledyr det rigtige foder? Hvis den er sund og rask, så gør den nok. Prøv at slippe tanken om, at din hund eller kat har behov for 100% kød eller lignende, selv en ulv spiser ikke kun kød. Ligeledes er det værd at bemærke, at billigt foder altid vil være fyldt med såkaldt “filler”, hvilket ingen næringsværdi har, hverken for dyr eller mennesker. Det kan derfor altid anbefales, at få fat i ordentligt foder af god kvalitet. Bor du i København eller omegn, kan du finde råd og vejledning hos en dyrlæge på Amager eller lignende. Her er veluddannede dyrlæger som kan fortælle dig mere om, hvad dit kæledyr har brug for, og guide dig på vej.

 

Overvægtig kat eller hund

For nogle ejere er det rigtig svært at få hunden eller katten til at holde op med at spise. Det er vigtigt ikke bare at give sit kæledyr mindre mad i denne situation, da dit dyr muligvis er reelt sultent. Kig på det foder du har købt og overvej, hvor meget næring der er per. 100 g. Hvis det er rigtig meget, dvs. i omegnen af 300 – 400 kcal/100 g, vil det svare til at du spiser en big mac to gange om dagen. Du får ganske vidst nok kalorier, men du vil være sulten. Find i stedet foder, der er beregnet til overvægtige dyr. Her skal stadig være alt det hunden har brug for, men med en mindre næringsværdi, så hunden eller katten får fyldt maven. Et andet godt tip er , at give dyret en skål med kogte, moste gulerødder og ærter sammen med maden. Her er næsten ingen kalorier, men god mulighed for at blive mæt og tilfreds.

 

Hjørnegårdens Dyreklinik ApS
Kastrupvej 243
2770 Kastrup
Tlf: 36 30 10 30

 

Derfor skal din hund eller kat vaccineres

 

Når vi har valgt at få en hund eller kat, så skal vi også passe godt på dem. Det gør vi blandt andet ved at få dem vaccineret. Der findes nemlig sygdomme, der er forårsaget af vira, og de kan være meget farlige for dit kæledyr. Der er derfor blevet udviklet vacciner mod disse farlige vira.

Hvad gør en vaccination?

En vaccination er med til at stimulere dit kæledyrs immunforsvar, så dit kæledyr selv kan bekæmpe denne virus. Så hvis din hund eller kat er vaccineret korrekt, vil dit kæledyr være rustet til at stå imod en infektion uden at blive alvorlig syg. Der er derfor mange, som vælger at få vaccineret deres hund eller kat hos en dygtig dyrlæge, så kæledyret får de bedste vilkår for at leve et sundt liv.

Hvornår skal mit kæledyr vaccineres?

Din hund eller kat skal være helt rask, når dit kæledyr skal vaccineres. Det er vigtigt, fordi ellers vil dit kæledyrs immunforsvar prøve at bekæmpe den pågældende sygdom i stedet for at reagere rigtigt på vaccinen. Der vil cirka gå tre uger, før den pågældende vaccine virker, og dit kæledyr skal som regel have vaccinen igen med et bestemt antal uger imellem. Dette afhænger af, hvilken slags vaccine dit kæledyr skal have.

Hvis du for eksempel har en kat, kan den blive vaccineret mod kattesyge, katteinfluenza og chlamydia.  Ved en vaccination vil din kat selv udvikle antistoffer mod den sygdom, den er blevet vaccineret imod. Det samme gælder ved en vaccination til en hund, hvis det er det kæledyr, som du har. En hund kan blandt andet få en vaccination mod hundesyge, smitsom leverbetændelse og rabies.

Jo højere indhold af antistoffer mod en sygdom, jo bedre beskyttet vil dit kæledyr være. Derudover er der for eksempel ved hunde mange sygeforsikringer og hundepensioner, der forlanger, at hunde skal have nogle bestemte vaccinationer. Dette kan du få information om hos din dyrlæge.

Hvor kan jeg få mit kæledyr vaccineret?

Din hund eller kat skal beskyttes, så de ikke bliver smittet så let. Derudover kan en vaccination også gøre, at hvis dit kæledyr skulle blive smittet, så vil sygdomsforløbet være meget mildere end hos de dyr, som ikke er blevet vaccineret. Dog kan du ikke selv give din hund eller kat en vaccination. Det skal du få en dyrlæge til at gøre. Der findes mange dygtige dyrlæger i hele landet. Bor du for eksempel i Jylland, vil du kunne finde en kompetent dyrlæge i Århus, som med sikkerhed vil kunne hjælpe dig og dit kæledyr. 

Hvis du er i tvivl om, hvilke vaccinationer dit kæledyr skal have, så kan du kontakte en dyrlæge. En dyrlæge ved nemlig, hvilke vaccinationer dit kæledyr skal have, og hvilke der kan være nødvendige til dit kæledyr. Hvis du for eksempel skal ud at rejse med din hund, så skal din hund have en vaccination mod rabies. Så er du i tvivl, så tag kontakt til en dyrlæge, der kan hjælpe dig og dit kæledyr.

Byens dyreklinik
Rosenvangs Allé 2
8260 Viby J
Tlf.: 8230 7015

http://www.byens-dyreklinik.dk