Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Category Archives: kæledyr

Pleje af din hunds tænder

Din hund er afhængig af dig på mange områder. Mad og vand, gåture og motion, vaccinationer og dyrlægekontroller – alt sammen noget, du er ansvarlig for. Hundens pels skal børstes, og ind i mellem kan det være en god idé at give hunden et bad eller trimme dens klør. Det er også meget vigtigt, at du sørger for at tage dig af din hunds tænder. Det kan du gøre på flere forskellige måder, og hvis du er i tvivl om, hvordan du kan gøre, kan du altid spørge din dyrlæge i fx Valby til råds.

Tandplejen kan begynde allerede i den kost, du giver hunden. Nogle godbider og snacks kan være med til at forebygge tandsten og opbyggelse af urenheder, som kan lede til huller og dårlig ånde. Dårlig ånde kan være et tegn på flere forskellige tandproblemer, og det er derfor vigtigt, at du kontakter dyrlægen, hvis din hund har dårlig ånde over længere tid.

Det er en rigtig godt idé at vænne din hund til at få børstet tænder helt fra den er hvalp. Det kan være en krævende øvelse, for hunden vil ikke som udgangspunkt synes godt om at få børstet tænder. Derfor bør du så tidligt som muligt begynde at træne hunden, gerne samtidig med den almene lydighedstræning. Mange af de samme principper gør sig nemlig gældende, når du skal lære din hund at få børstet tænder – husk altid at rose hunden når den samarbejder, og træn i regelmæssige, korte intervaller over lang tid.

Hos dyrlægen kan hunden få foretaget en tandrensning, og dyrlægen vil ofte selv foreslå en tandrensning, når han eller hun skønner, at det er nødvendigt. Tandsten kan medvirke til dybere skader, og derfor skal de fjernes. Det vil oftest foregå under narkose, så hunden ikke bliver skræmt og ophidset, og dyrlægen får ro til at udføre arbejdet.

Pleje af din hunds tænder

Er der sket større skade på din hunds tænder, kan en dyrlæge i Hvidovre eller andre byer i landet hjælpe med en mere dybdegående behandling. Det kan dreje sig om udtrækning af tænder og behandling af paradentose, som er en betændelse i tænder og måske kæbeknoglen. I værste fald kan betændelsen brede sig videre, og det medfører en stor risiko for din hunds helbred. Hvis du tager dine forholdsregler og holder øje med din hunds tænder, kan du i vid udstrækning undgå, at en større behandling er nødvendig. Husk derfor at pleje din hunds tænder regelmæssigt.

Valby Dyreklinik
Vigerslevvej 132
2500 Valby
Tlf. 36 30 10 30

Får dit kæledyr det rigtige foder?

Foder

Der er en generel idé om, at tørfoder ikke er det rigtige foder til en hund eller en kat. Denne opfattelse er som regel baseret på billeder fra diverse dyreprogrammer, hvor man ser store katte som tigere og løver, samt ulve eller ræve nedlægge et bytte, og flå kødet af det med tænderne. Opfattelsen af vores tamme katte eller hunde som en efterkommer af disse dyr er selvfølgelig korrekt, men man er nødt til at tage stilling til, at der er meget langt fra en los til en tamkat. At mene at disse to er ens i spisemønstre, svarer til at argumentere for at mennesker burde leve af insekter og frugt, fordi vi deler forfædre med forskellige arter af aber og chimpanser. Får dit kæledyr det rigtige foder? Hvis den er sund og rask, så gør den nok. Prøv at slippe tanken om, at din hund eller kat har behov for 100% kød eller lignende, selv en ulv spiser ikke kun kød. Ligeledes er det værd at bemærke, at billigt foder altid vil være fyldt med såkaldt “filler”, hvilket ingen næringsværdi har, hverken for dyr eller mennesker. Det kan derfor altid anbefales, at få fat i ordentligt foder af god kvalitet. Bor du i København eller omegn, kan du finde råd og vejledning hos en dyrlæge på Amager eller lignende. Her er veluddannede dyrlæger som kan fortælle dig mere om, hvad dit kæledyr har brug for, og guide dig på vej.

 

Overvægtig kat eller hund

For nogle ejere er det rigtig svært at få hunden eller katten til at holde op med at spise. Det er vigtigt ikke bare at give sit kæledyr mindre mad i denne situation, da dit dyr muligvis er reelt sultent. Kig på det foder du har købt og overvej, hvor meget næring der er per. 100 g. Hvis det er rigtig meget, dvs. i omegnen af 300 – 400 kcal/100 g, vil det svare til at du spiser en big mac to gange om dagen. Du får ganske vidst nok kalorier, men du vil være sulten. Find i stedet foder, der er beregnet til overvægtige dyr. Her skal stadig være alt det hunden har brug for, men med en mindre næringsværdi, så hunden eller katten får fyldt maven. Et andet godt tip er , at give dyret en skål med kogte, moste gulerødder og ærter sammen med maden. Her er næsten ingen kalorier, men god mulighed for at blive mæt og tilfreds.

 

Hjørnegårdens Dyreklinik ApS
Kastrupvej 243
2770 Kastrup
Tlf: 36 30 10 30