Category Archives: Trivsel ansatte

En god frokost skaber trivsel på arbejdspladsen

Er der noget der kan bringe folk sammen, som mad kan? Frokosten på arbejdet kan være en stor del af den sociale trivsel på arbejdspladsen. Hvis man vil lave teambuilding er man nødt til at overtale folk til at lege med, gøre ting de ikke har lyst til, eller løse specifikke opgaver. Frokost er en helt naturlig ting, som ingen behøver overtales til, som kan give rigtig stor værdi, både til virksomheden og til medarbejderne. Hvis du vil pleje dine ansatte, kan du overveje en frokostordning. Det er ikke alle arbejdspladser der tilbyder dette til deres medarbejdere, især hvis virksomheden er i den mindre ende. De som gør, ser tydeligt den store forskel det gør, at man har medarbejderne samlet om et måltid. Yderligere er det ofte sundere at få leveret maden fra et godt køkken med professionelle kokke, frem for at ens medarbejdere eksempelvis går ned og finder en pizza. Der findes rigtig mange virksomheder i hele landet, der tilbyder frokostordninger. Allerstørst er udvalget dog i København. Blandt disse skal der nok være én der passer til din virksomhed og dine medarbejdere.

En god frokost skaber trivsel på arbejdspladsen

Kig på menuen

Kontakt nogle forskellige virksomheder der tilbyder mad ud af huset i København eller der hvor din virksomhed ligger. Bed om at få lov at se deres menu, og høre lidt om hvilken slags mad de laver. Hvis menuen er meget ensformig eller hvis der er mange dage hvor der er noget på menuen der ikke passer til din virksomhed, så spørg ind til muligheden for at ændre og tilpasse den ugentlige menu. Driver du en fitnessvirksomhed er det eksempelvis ikke så godt, hvis du vælger en frokostordning der er tung og usund. Omvendt kan det være medarbejderne i et håndværkerforetagende skal bruge lidt mere end grøn salat og fiskefrikadeller at køre på. Tag hensyn til de forskellige behov der er, og spørg virksomheden om ændringer, inden du afskriver deres service.

Kvalitet

Kvaliteten kan være svingende, og hvad nogle ser som kvalitet kan andre se som det modsatte. Eksempelvis ville den fornævnte håndværker sandsynligvis sætte stor pris på en god fed sovs, hvor det for fitnessfolket måske ville være uhensigtsmæssig. Afprøv kvaliteten af maden før du tager en beslutning. Dette kunne eksempelvis være ved at afprøve maden, eller ved at tale med kokkene om deres valg af råvarer.

Udvalg

Hvis der er forskellige diæter i din virksomhed kan det ligeledes være en god idé at spørge ind til, om der er mulighed for at få særlige retter som eksempelvis kan være sukkerfri, laktosefri, vegetariske og så videre. Især hvis du får catering i Storkøbenhavn kan du tillade dig at være kræsen med denne type ting, fordi der er så mange virksomheder der tilbyder denne service.

Ryde Gastronomi ApS
Strandboulevarden 11
2100 København
Tlf: 35 26 71 72