Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Category Archives: Tandlæge

Tandlægeskræk er du ikke ene om

Tandlægeskræk er ikke noget særpræget fænomen længere, og hver eneste dag møder en tandlæge et sted i landet mindst én, der har tandlægeskræk. Betegnelsen dækker over det at være nervøs eller bange for at komme til tandlægen, og alt afhængig af hvor bange du er, vil du kunne opleve at blive fysisk dårlig eller føle, at det hele er klaustrofobisk omkring dig. Det burde dog kaldes noget andet end tandlægeskræk, da det ikke nødvendigvis er tandlægen, man er bange for, men selve undersøgelsen, som indebærer instrumenter og muligvis bedøvelse.

For nogle vil deres angst være så stor, at man helt lader være med at dukke op hos tandlægen, fordi man ikke kan holde det ud. Er dette tilfældet, er der tale om en lidelse ved navn odontofobi, og man taler altså ikke længere om almindelig tandlægeskræk.

 

Forebyggelse af tandlægeskræk

Har du tandlægeskræk, kan du heldigvis forebygge den og måske blive helt fri for den i sidste ende. Behandling og forebyggelse af din angst bygger helt grundlæggende på et fortroligt samspil mellem dig og din tandlæge. Det er derfor vigtigt, at du undersøger, om din tandlæge er i stand til at give dig denne hjælp. Hvis ikke det er tilfældet, så skal du sørge for at finde en tandlæge i Odense eller i en af de andre store byer i Danmark, som har ekspertise inden for området. På den måde vil du bedst muligt kunne få behandling og slippe af med din angst. Du og din tandlæge skal sørge for at have de samme tanker om den løsning, der skal søges henimod, så I kan arbejde målrettet sammen.

Gode råd til dig som patient 

Tandlægeskræk er altså ikke bare én ting, men det findes i et utal af forskellige udgaver og grader. Når du er bange og har angst for et tandlægebesøg, så bunder det også i noget mentalt, som du kan arbejde med. Ved at tage udgangspunkt i nogle gode råd, kan du hjælpe dig selv med at forebygge din angst, men også gøre det lettere for dig selv at modtage hjælp fra andre.

Det er vigtigt, at du finder en tandlæge, som du også har tillid til. Fortæl, hvad du er bange for, så din tandlæge ved det ned til den mindste detalje. Sørg for at få regelmæssige konsultationer hos tandlægen, så du kommer ind i en rytme og på den måde vænner dig en smule til sådan et besøg. Og så skal I have en klar aftale om, hvordan hele forløbet skal være. Så ved du helt præcist, hvad der skal ske.

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS

Skt. Anne Plads 2, 2

5000 Odense C

66128695

Usynlige bøjler til diskret tandretning

Diskret tandretning

I dag er tandretning ikke længere lig med store, synlige og generende bøjler. Med udviklingen af usynlige bøjler er det muligt at få rettet sine tænder på diskret vis – og dermed opleve færrest mulige gener under tandretningsprocessen.

Denne form for tandretning er en moderne tandretningsteknik udviklet med det formål at gøre tandregulering både mere effektivt og bekvemmeligt. Hos en moderne tandlæge med adresse i både Frederiksværk og Jyllinge kan du høre mere om, hvordan du kan få rettet dine tænder med usynlige bøjler.

Hvordan virker de usynlige bøjler?

Usynlige bøjler er bøjler, der er fremstillet i et særligt plastmateriale. Dette plastmateriale er gennemsigtigt, hvorfor bøjlen er så godt som usynlig på tænderne. Udover at være usynlig er bøjlen også aftagelig. Det betyder, at du modsat traditionelle fastsiddende bøjletyper kan tage bøjlen ud i forbindelse med indtag af mad og drikke. Dette gør bøjlen meget diskret, og hverken du eller folk omkring dig vil lægge mærke til, at du er ved at få rettet dine tænder.

Når du får rettet dine tænder med usynlige bøjler, vil du få fremstillet et sæt af bøjler, som du skal skifte imellem, og som gradvist vil rykke dine tænder i den ønskede position.

Inden tandretningen påbegyndes

De fleste tandsæt kan blive rettet med denne bøjletype. Metoden kan anvendes på skæve tænder, strittende tænder, mellemrum mellem tænderne og flere andre tandstillingsfejl.

Inden du kan komme i gang med at få rettet dine tænder, skal du dog have undersøgt din tandstilling. Dette kan du få gjort hos en kompetent tandlæge tæt på Helsinge, som vil kunne vurdere, hvorvidt dine tænder kan rettes med denne bøjletype.

Behandlingsprocessen – skridt for skridt

Vurderes det, at dine tænder egner sig til at blive rettet med de usynlige bøjler, er du nu klar til at komme i gang.

Først tages aftryk og billeder af dine tænder. Disse skal bruges til at lave et digitalt billede af dine tænders slutposition samt tjene som grundlag for udarbejdelsen af bøjlerne. Når bøjlerne er blevet fremstillet, vil du blive instrueret i, hvordan du skal bruge dem. Du får information om, hvor mange timer de skal sidde i munden i døgnet, samt hvornår du skal skifte mellem bøjlerne.

Herefter vil din brug af de usynlige bøjler gradvist rette dine tænder. Når du når til den sidste bøjle i sættet, er du ved at være ved tandretningens afslutning, og dine tænder vil nu være både flottere og mere harmoniske end før.
Smilklinikken
Jyllingecentret 41
4040 Jyllinge
46 73 03 30

Smilklinikken
Strandgade 24
3300 Frederiksværk

 

Hvad er paradentose?

Paradentose

I folkemunde er paradentose også kendt som de løse tænders sygdom. Det er en betændelsestilstand, og noget de fleste får på et eller andet tidspunkt i livet.

Betændelsen starter i knoglen, som tandroden sidder fast i, og vil lige så stille med tiden æde knoglen op. Det er ikke noget, der nødvendigvis kan ses eller mærkes med det samme, da det er noget, der kommer ”snigende” med tiden. Det er derfor vigtigt at have en kompetent og erfaren tandlæge i Horsens, som kan hjælpe med at opdage det i tide og bekæmpe sygdommen så grundigt som muligt.

Opdages paradentosen i et tidligt nok stadie, kan det godt lade sig gøre at stoppe processen for videreudviklingen af betændelsen. Men hvis det opdages for sent, er det desværre set hos flere, at man ender med at miste tænderne.

Det er noget, der hyppigst forekommer hos mennesker i 30 års alderen – så her vil der være en god idé at få din tandlæge til at kigge efter det, hver gang du er til dit årlige tjek.

Skal du have en professionel paradentosebehandling i Horsens, er det altid en god idé at forhøre dig hos din tandlæge, hvordan du selv kan være med til at nedkæmpe betændelsen, og hvordan du skal opretholde din mundhygiejne efterfølgende.

Selve paradentosebehandlingen kan være lidt mere kompleks, specielt da det er forskelligt fra person til person, da det kommer an på, hvor meget betændelsen har spredt sig. En almindelig behandling foregår som regel ved at man fjerner tandsten og bakteriebelægninger, hvorefter tænderne pudses glatte. Herefter vil tandlægen, som beskrevet tidligere, give de rette instruktioner i, hvordan mundhygiejnen opretholdes.

Er der tale om en udvidet behandling, vil der skulle fjernes noget af det betændte tandkød, så området bliver mindre og lettere at holde rent.

Udover, at det hyppigst forekommer i 30 års alderen, er der samtidig også nogle, der er mere udsatte end andre. Er man ryger, har knogleskørhed eller døjer man med mundtørhed, er man i større risiko for at få paradentose. Lige så hvis man har diabetes – specielt hvis man har et meget ustabilt blodsukker. Paradentose kan samtidig også være med til at forværre sukkersygen.

Man kan selvfølgelig gøre noget selv for at forebygge sygdommen bedst muligt. Det vigtigste råd af dem alle, er selvfølgelig at børste tænder to gange om dagen, efter tandlægens anvisninger. Derudover er det også vigtigt, at bruge tandstikker eller tandtråd, så man får alle madrester ud mellem tænderne. Og sidst, men ikke mindst, kan udelukkelse af sukkerholdige drikke og føde også gøre en kæmpe forskel.

Tandlægerne Nørretorv
Nørretorv 2
8700 Horsens
75 62 26 26

 

Faste og frie ydelser hos tandlægen

En af de ting som mange frygter ved tandlægen er nok regningen. Det er desværre blevet en dyr fornøjelse at gå til tandlægen, men priserne dækker også over alle de omkostninger der er i forbindelse med den indkøbte teknik, og den tid der bruges på behandlingen. Det kan dog godt betale sig at tjekke priser hos forskellige tandlæger, da man ofte kan få en bedre pris hos den ene end hos den anden.

Priser på behandlinger

Grundet den overenskomst med Dansk Tandlægeforening og Den offentlige sygesikring, som alle tandlæger er en del af, er priserne på mange behandlinger fastlagt. Behandlinger hvor prisen er fastlagt kaldes faste ydelser, fordi de er ens hos alle tandlæger. Faste ydelser er en god måde for dig som patient, at få den rigtige pris på en behandling, så du ikke bliver snydt. Det er også en måde hvorpå det bliver sværere for de enkelte tandlægeklinikker at tiltrække kunder kun ved hjælp af pris. Selvom tandlægen kan være en dyr fornøjelse, er det også værd at skænke kvaliteten, af den behandling man får, en tanke. For hvis behandlingen er billig, men ikke holder, vil det i sidste ende bedre kunne betale sig, at købe den behandling, der lige koster det ekstra. Hvis du bor i Københavnsområdet og søger en tandlæge, som har faste ydelser bør du se efter en troværdig og engageret tandlæge på Frederiksberg, da der i området, findes mange gode tandlæger.

Faste og frie ydelser hos tandlægen

Ud over de faste ydelser er der noget, som hedder frie ydelser. De frie ydelser dækker over de ydelser, som den enkelte tandlæge selv bestemmer prisen på. Det er ved disse ydelser det kan betale sig, at opsøge forskellige tandlæger og se hvad prisen på behandlingen er. Grunden til at der ikke er faste priser på disse ydelser, er at det er meget individuelt fra patient til patient, hvilken form for behandling der kræves. Det er også meget individuelt hvilken slags løsning der er den bedste for den enkelte patient og dermed varierer prisen. Det er således også derfor, at mange priser på tandlægens hjemmeside er i intervaller, da man ikke kan forudsige prisen helt præcist.

Du skal altså tjekke om din tandlæge overholder priserne på de faste ydelser og undersøge priser hos forskellige tandlæger ved de frie ydelser. Hvis du søger en tandlæge nær Vesterbro med fair priser og god behandling, burde det ikke være et problem, da der heldigvis findes mange kompetente tandlæger i området.

 

Alhambravej Tandlægerne
Alhambravej 1
Frederiksberg C
33 22 46 16

Så blev det tid til 12-års tænderne

Hvad er 12-års tænder?

Der kommer i alt fire 12-års tænder. 12 års-tænderne bryder frem lige bag 6-års tænderne, og de kan faktisk være lidt svære at få øje på, særligt fordi de ikke skubber en mælketand med ud på deres vej. Det er derfor vigtigt, at du som forælder holder ekstra godt øje, når der børstes tænder. 12-års tænderne kommer omkring 12-års alderen, men de kan også sagtens komme før. Det vil sige, at de kan komme frem, når dit barn er 11 år, men de kan også vente på sig og først komme, når dit barn fylder 13 år. Det er altså meget forskelligt fra barn til barn, hvornår tænderne begynder at titte frem, men uanset hvad så har de brug for meget pleje, og det kan derfor være en god idé at forhøre dig hos dit barns tandlæge, om hvordan I bedst passer på de fire nye tænder. Der findes mange gode tandlæger på hele Sjælland, der vil kunne hjælpe både dig og dit barn, så om du søger en tandlæge i Brøndby eller Glostrup, så vil du med sikkerhed kunne finde en erfaren tandlæge nær dig.

Så blev det tid til 12-års tænderne

 

Vær grundig med tandbørsten fra starten af

Selvom det kun er en lille hvid kant, der titter frem, så er det vigtigt at gnubbe 12-års tanden helt ren med tandbørsten. På den måde sikrer du, at der ikke kommer huller. 12-års tanden er nemlig meget sårbar i starten, og du skal derfor helt fra starten af holde 12-års tænderne rene, da de gerne skal holde hele dit barns liv. Der vil ligge en lille lap tandkød over selve tanden i starten af frembruddet, og under denne lap kan der sidde mange bakterier og gemme sig. Bakterier som kan lave huller i den lille ny tand.

 

Hjælp dit barn med børstningen

12-års tanden vil i starten af frembruddet være meget lavere end de andre kindtænder. Af den årsag skal der derfor bruges en særlig teknik til at børste tanden med, før den kan blive helt ren. Du skal bruge spidsen af tandbørsten til at børste 12-års tanden med. Du kan også vælge at købe en solo tandbørste, hvis du synes, at den er nemmere at komme til med.

Det er vigtigt, at ikke bare overlader tandbørstningen til dit barn, da de nemlig ofte ikke selv kan holde 12-års tænderne helt rene. Derfor er det en god idé, at hjælpe dit barn med tandbørstningen, til barnet er 10-12 år. Det kan være forskelligt fra barn til barn, og det kan derfor være en god idé at forhøre dig hos dit barns tandlæge. Der findes mange dygtige tandlæger, der har masser af erfaring med 12-års tænderne, og du kan derfor både finde en tandlæge i Brøndby, Glostrup og Albertslund, alt efter hvor du bor på Sjælland.

Yderligere vil tandlægen også kunne forklare og vise dit barn, hvor det er vigtigt at børste godt, og hvorfor det er det. Grundlæggende vil en tandlæge anbefale, at du som forælder børster dit barns tænder eller børster efter mindst én gang om dagen. Så husk at hjælpe dit barn også selvom, at de synes, at de kan selv.

Glostrup Tandplejecenter
Hovedvejen 61
2600 Glostrup
Tlf: 43 45 48 48