Category Archives: Brugtvognsforhandlere

Sådan passer du bedst på din bil over vinteren

Når det bliver vinter med is og kulde, kræver din bil en helt anden opmærksomhed end i sommerhalvåret. Der er derfor flere ting, du skal være opmærksom på, når årstiderne skifter og det bliver vinter.

 

Hold øje med dæktrykket

Når temperaturen falder, falder dæktrykket også. Dette skyldes, at luften i dækkene trækker sig sammen i kulden, og din bils dæktryk kan derfor falde med helt op til 0,5 bar. Derfor bør du tjekke dæktrykket på din bil hver måned vinteren over, da det kan være farligt at køre i en bil med for lavt dæktryk.

 

Få bilen rustbeskyttet

Nutidens biler er som regel produceret i Asien, hvor klimaet er helt anderledes end det danske. Hvis din bil er ny, bør du derfor få den på værksted og givet en undervognsbehandling, som kan beskytte den mod rust. Flere bilforhandlere omkring Birkerød og andre steder på Sjælland har gode priser på undervognsbehandling, som kan få din bil igennem den kolde årstid uden at ruste. Det er især vigtigt, at du sørger for at bilen holder sig i god stand, hvis du planlægger at videresælge den på et tidspunkt. Bilen holder også længere hvis den er rustbehandlet.

Sådan passer du bedst på din bil over vinteren

Skift til vinterdæk

Hvis du kører med sommerdæk på din bil, så sørg for at få dem skiftet ud med vinterdæk, så snart frostvejret sætter ind.

 

Tjek dine vinduesviskere

Vinterens is og sne stiller store krav til dine vinduesviskere, så sørg for at få dem efterset og tjekket, så de kan holde til det ekstra pres, de bliver udsat for. Samtidig skal sprinkler- og kølervæske frostsikres.

 

Oplad batteriet

Kulden er ofte hård mod bilens batteri, så derfor bør du sørge for at oplade det ofte, så det ikke sætter ud. Batteriets kapacitet falder nemlig i takt med at frosten sætter ind. Især hvis du skal køre mange og korte ture i vinterens løb, bør du med jævne mellemrum oplade batteriet.

 

Få bilen tjekket på værkstedet

For at være sikker på, at bilen er klar til vinteren og alt er i orden hvad angår rustforebyggelse, dæk og udstyr, er det en god idé at sende bilen på værksted til et servicetjek. Du finder flere brugtvognsforhandlere og automekanikere i København og omegn, der kan give din bil et grundigt tjek og gøre den klar til vinterkulden og nattefrosten.

Bilhuset Laursen A/S
Ørnevej 4
4600 Køge
Tlf: 56 50 02 44