Category Archives: Klimavenlige køleanlæg

Hvor bruges industrielle køleanlæg?

Køleanlæg benyttes mange forskellige steder – blandt andet i industrielle sammenhænge, hvor der er behov for nedkøling af store lokaler. Industrielle anlæg bruges eksempelvis til store bygninger som lufthavne, hospitaler, indkøbscentre og varehuse. Der benyttes også køleanlæg til at styre temperaturen i biografer, hoteller, restauranter og kontorer. Også på skibe er der behov for anlæg, som kan nedkøle lokaler og opbevaringsområder. Industrielle køleanlæg benyttes derfor til et utal af forskellige ting, og derfor findes der mange forskellige slags køleanlæg, som passer til forskellige formål.

 

Hvor bruges industrielle køleanlæg

Typer af køleanlæg

Typen af køleanlæg skal vælges efter køleanlæggets formål. De mest populære køleanlæg til industrielt brug opridses her, så der skabes et overblik over de forskellige typer af køleanlæg.

 

  • Køletårne: Producenten Mekar er kendt for sine køletårne, der fungerer som frikølingsinstallationer, som ofte benyttes i eksempelvis plastindustrien. Afkølingen kan både ske gennem indblæsning af kold luft udefra eller gennem overførsel af varmen fra rummet til udenfor.
  • Fan coils: Ventilclima har udarbejdet forskellige størrelser af fan coils, der ofte benyttes til nedkøling af maskinrum og serverrum. Fan coils er også populære til kontorlokaler og hoteller, hvor de diskret kan indbygges i rummene. Det er især en fordel til lokaler med lavt loft, hvor der kan mangle luftcirkulation og blive varmt.
  • HFC og HC chillere: Emicon tilbyder nogle af de bedste HFC og HC chillere. De populære chillere er i daglig tale kendt som luftkølede propan køleanlæg, der er yderst miljørigtige. Køleanlæggene med propan egner sig til alle kunder, som ønsker grønne løsninger, der lever op til miljøkravene.
  • Ammoniak NH3 køleanlæg: Køleanlægget har et minimalt energiforbrug, hvilket opvejer produktprisen og gør køleanlægget miljørigtigt. De energivenlige køleanlæg eksisterer både som chilleranlæg, reservedele og andre former for køleanlæg.
  • CO2 køleanlæg: Disse køleanlæg udnytter egenskaben til at køle med CO2. Køleanlægget er også miljørigtigt, da det klimavenlige CO2 køleanlæg lever op til de sikkerhedsmæssige, sundhedsmæssige og klimamæssige krav, der kræves for et bæredygtigt produkt.

 

Fleksibel løsning

 

Det er i samarbejde med et rådgivende kølefirma muligt at sammensætte løsninger til det enkelte formål. Størrelsen af køleanlæggene kan tilpasses til de enkelte lokaler, så de opfylder behovet til punkt og prikke. Der er dog ingen grund til at installere et større køleanlæg end nødvendigt, hvorfor der bør søges professionel hjælp til rådgivning og installering af det korrekte køleranlæg. Det er derudover også muligt at få gennemgået de nuværende køleranlæg, som muligvis kan optimeres til at være mere miljørigtige. Mulighederne er mange, og der kan udarbejdes en enestående løsning, som passer præcist til formålet.

Eurefa ApS
Vævergangen 22 D
2690 Karlslunde
Tlf: 70 20 30 93