Category Archives: bilsyn

Tre ting du skal være opmærksom på, når din bil skal til syn

Automekaniker

 

Det er sikkert og vist, at hvis du har bil, så skal den regelmæssigt til syn. Men ved du egentlig, hvilke faktorer du skal være opmærksom på i den forbindelse? Her er tre gode råd til dig, hvis bil snart skal til syn.

Overhold tidsfristen

Syn er ikke valgfrit, men et krav til dig som bilejer. En helt ny bil skal til syn efter fire år, og herefter hvert andet år. Otte uger før tidsfristen sender færdselsstyrelsen dig en indkaldelse gennem e-boks eller Digital Post, og det er dit eget ansvar at få bestilt en tid hos en autoriseret synsvirksomhed. Overholder du ikke tidsfristen, koster det dig i første omgang en bøde på 2000 kroner, og derfor er det en rigtig god idé, hurtigt at få bestilt en tid.

Kend din bil og vær opmærksom

Du kender nok bedst din bil selv – derfor skal du aldrig ignorere det, hvis bilen for eksempel begynder at lyde anderledes, eller hvis styretøjet ikke reagerer, som det plejer. Sådanne ting vil med stor sandsynlighed blive opdaget til synet, og kan potentielt set udgøre en stor fare for dig selv og andre – derfor er der vigtigt, at du, hvis du bor i hovedstadsområdet, hurtigt tager kontakt til et autoriseret autoværksted i København eller omegn. I nogle tilfælde vil det være vanskeligere for dig at opdage, at noget er galt med din bil, og her er autoværkstedet en afgørende samarbejdspartner. Vær altså altid opmærksom på, hvordan din bil opfører sig – ikke kun, når synet nærmer sig.

Få ordnet fejl og mangler i god tid

Er der fejl og mangler på din bil, kan du være ganske sikker på, at den ikke bliver godkendt ved synet. Sker dette, må du ikke køre i bilen indtil fejlene er blevet udbedret. Det kan give store gener for dig, hvis du til daglig er afhængig af din bil. Derfor skal du sørge for at få repareret fejlene inden synet. Det kan dit lokale autoværksted hjælpe dig med, og du vælger som altid selv, hvor du vil have foretaget arbejdet. Bor du i udkanten af hovedstadsområdet kan det måske være lettest for dig at kontakte et professionelt autoværksted i Hvidovre eller et andet sted, der er praktisk for dig. I alle tilfælde er det en god idé at få bilen undersøgt på et autoværksted, inden den skal til syn.

 

Autoværkstedet

Mågevej 46

2650 Hvidovre

Tlf. 53 47 97 34