Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Category Archives: Tandrensning hunde

Pleje af din hunds tænder

Din hund er afhængig af dig på mange områder. Mad og vand, gåture og motion, vaccinationer og dyrlægekontroller – alt sammen noget, du er ansvarlig for. Hundens pels skal børstes, og ind i mellem kan det være en god idé at give hunden et bad eller trimme dens klør. Det er også meget vigtigt, at du sørger for at tage dig af din hunds tænder. Det kan du gøre på flere forskellige måder, og hvis du er i tvivl om, hvordan du kan gøre, kan du altid spørge din dyrlæge i fx Valby til råds.

Tandplejen kan begynde allerede i den kost, du giver hunden. Nogle godbider og snacks kan være med til at forebygge tandsten og opbyggelse af urenheder, som kan lede til huller og dårlig ånde. Dårlig ånde kan være et tegn på flere forskellige tandproblemer, og det er derfor vigtigt, at du kontakter dyrlægen, hvis din hund har dårlig ånde over længere tid.

Det er en rigtig godt idé at vænne din hund til at få børstet tænder helt fra den er hvalp. Det kan være en krævende øvelse, for hunden vil ikke som udgangspunkt synes godt om at få børstet tænder. Derfor bør du så tidligt som muligt begynde at træne hunden, gerne samtidig med den almene lydighedstræning. Mange af de samme principper gør sig nemlig gældende, når du skal lære din hund at få børstet tænder – husk altid at rose hunden når den samarbejder, og træn i regelmæssige, korte intervaller over lang tid.

Hos dyrlægen kan hunden få foretaget en tandrensning, og dyrlægen vil ofte selv foreslå en tandrensning, når han eller hun skønner, at det er nødvendigt. Tandsten kan medvirke til dybere skader, og derfor skal de fjernes. Det vil oftest foregå under narkose, så hunden ikke bliver skræmt og ophidset, og dyrlægen får ro til at udføre arbejdet.

Pleje af din hunds tænder

Er der sket større skade på din hunds tænder, kan en dyrlæge i Hvidovre eller andre byer i landet hjælpe med en mere dybdegående behandling. Det kan dreje sig om udtrækning af tænder og behandling af paradentose, som er en betændelse i tænder og måske kæbeknoglen. I værste fald kan betændelsen brede sig videre, og det medfører en stor risiko for din hunds helbred. Hvis du tager dine forholdsregler og holder øje med din hunds tænder, kan du i vid udstrækning undgå, at en større behandling er nødvendig. Husk derfor at pleje din hunds tænder regelmæssigt.

Valby Dyreklinik
Vigerslevvej 132
2500 Valby
Tlf. 36 30 10 30