Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Monthly Archives: October 2018

Tandlægeskræk er du ikke ene om

Tandlægeskræk er ikke noget særpræget fænomen længere, og hver eneste dag møder en tandlæge et sted i landet mindst én, der har tandlægeskræk. Betegnelsen dækker over det at være nervøs eller bange for at komme til tandlægen, og alt afhængig af hvor bange du er, vil du kunne opleve at blive fysisk dårlig eller føle, at det hele er klaustrofobisk omkring dig. Det burde dog kaldes noget andet end tandlægeskræk, da det ikke nødvendigvis er tandlægen, man er bange for, men selve undersøgelsen, som indebærer instrumenter og muligvis bedøvelse.

For nogle vil deres angst være så stor, at man helt lader være med at dukke op hos tandlægen, fordi man ikke kan holde det ud. Er dette tilfældet, er der tale om en lidelse ved navn odontofobi, og man taler altså ikke længere om almindelig tandlægeskræk.

 

Forebyggelse af tandlægeskræk

Har du tandlægeskræk, kan du heldigvis forebygge den og måske blive helt fri for den i sidste ende. Behandling og forebyggelse af din angst bygger helt grundlæggende på et fortroligt samspil mellem dig og din tandlæge. Det er derfor vigtigt, at du undersøger, om din tandlæge er i stand til at give dig denne hjælp. Hvis ikke det er tilfældet, så skal du sørge for at finde en tandlæge i Odense eller i en af de andre store byer i Danmark, som har ekspertise inden for området. På den måde vil du bedst muligt kunne få behandling og slippe af med din angst. Du og din tandlæge skal sørge for at have de samme tanker om den løsning, der skal søges henimod, så I kan arbejde målrettet sammen.

Gode råd til dig som patient 

Tandlægeskræk er altså ikke bare én ting, men det findes i et utal af forskellige udgaver og grader. Når du er bange og har angst for et tandlægebesøg, så bunder det også i noget mentalt, som du kan arbejde med. Ved at tage udgangspunkt i nogle gode råd, kan du hjælpe dig selv med at forebygge din angst, men også gøre det lettere for dig selv at modtage hjælp fra andre.

Det er vigtigt, at du finder en tandlæge, som du også har tillid til. Fortæl, hvad du er bange for, så din tandlæge ved det ned til den mindste detalje. Sørg for at få regelmæssige konsultationer hos tandlægen, så du kommer ind i en rytme og på den måde vænner dig en smule til sådan et besøg. Og så skal I have en klar aftale om, hvordan hele forløbet skal være. Så ved du helt præcist, hvad der skal ske.

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS

Skt. Anne Plads 2, 2

5000 Odense C

66128695

Derfor skal du vedligeholde din husfacade

Der er så mange andre ting, man kan bruge sine penge på end vedligeholdelse af facaden på sit hus. Både personer i private boliger og erhvervsdrivende har udgifter nok i forvejen til skat, afdrag på lån eller husleje samt vedligeholdelse af selve bygningen. Bygningen kræver indvendig rengøring og udgifter til skader, der kan påvirke husets tæthed, opvarmning og vand- og varmetilførsel. Derudover kommer så vedligeholdelse af facaden, som mange i første omgang tilsidesætter, da de vurderer, at der kun er tale om en omgang maling, som godt kan vente til sommerferien.

Derfor skal du ikke længere udskyde din facadevedligeholdelse

Faktisk er vedligeholdelse af facader på alle slags bygninger yderst nødvendig for at undgå pludselige skader. Da facaden kun langsomt bliver nedbrudt af vind, vejr og forurening fra trafik og industri, vil man som husejer blive fristet til at udsætte den regelmæssige vedligeholdelse med et halvt år ad gangen, da man undervurderer, hvilke konsekvenser små revner og skader kan have på sigt.

Nogle bygningsfacader og materialer skal selvfølgelig vedligeholdes oftere og anderledes end andre. Når man køber et hus eller allerede ejer et og ikke tidligere har gået op i facaderenovering, kan det sagtens betale sig, at få en professional maler eller et renoveringsfirma til fortælle dig netop hvordan din overflade kan plejes og males bedst.

Vælg den rigtige renoveringsekspert

Når du skal vælge det rigtige firma til netop din bygningsfacade, er det vigtigt at se, hvilke opgaver de tidligere har haft succes med samt at indhente vurderinger og tilbud fra mere end ét firma. Så har du den bedste mulighed for, at finde ud af, hvad almen og bedste praksis egentlig er for dit hus. Hvis metoderne i de forskellige renoveringsfirmaer modstrider hinanden, eller modstrider den generelt bedste praksis, der anvendes for dine materialer og overfladebehandlinger, kan du kontakte eksperter, der netop er specialiseret og godkendt.

Undgå dårligt håndværk

Der findes mange gode firmaer, der tilbyder facaderenovering i København, Odense, og andre større og mindre byer. Der findes dog også mange klamphuggere, som efterlader dig med dårligt håndværk, en tom pengepung og måske en åbentstående facade, der er særligt modtagelig overfor mikroorganismer, smog, røg, vand og fugt, der hurtigt kan skade indeklimaet og varmeforbruget i huset.

Malerfirmaet Sommerlund Aps

Livjægergade 33

2100 København Ø

20 16 17 86

Sådan passer du bedst på dine VVS-installationer

Det er vigtigt at vedligeholde sit hjem. Hjemmet er det sted, du tilbringer al den vigtigste tid, og er den base, hvor du føler dig tryg og afslappet. Derfor bør man også passe godt på det, så det ikke forfalder og bliver ucharmerende eller i dårlig stand. Mens du passer godt på dine møbler og andet inventar, skal du huske, at VVS-installationerne ikke må forsømmes. For at undgå uheld som for eksempel vandskader, er her nogle tips, du kan følge.

Gode råd til VVS-vedligeholdelse

Det er en god idé at lave en tjekliste, så du en eller to gange om året husker at tjekke alle dine VVS-installationer.

En af de første ting, du kan gøre, er, at lokalisere hvor din vandforsyning og kloakrør går ind og ud af huset. Her bør du kigge efter lækager. Disse kan vise sig som vandpytter eller -pletter. En anden ting du bør kigge efter er nedbrydning af metallet. Dette viser sig som misfarvninger og pletter rundt om kobber- og messingsamlinger. Nedbrydningen kan føre til lækager, da det gør rørene svage.

Hvis du fjerner brusehovedet og vandhane på badeværelset, kan du tjekke om der har sat sig bundfald inde i armaturet. Vask, bruser og badekar bør ikke være tilstoppede og bør også tjekkes. Dermed sikrer du dig et ubesværet afløb, hvor vandet nemt kan løbe igennem.

Rust er også en dræber blandt VVS-installationer. Finder du rust på rør og lignende, er der en risiko for, at de bliver svage og nemt går i stykker. Disse dele skal udskiftes, enten af dig selv eller ved at kontakte VVS i Valby for et sikkert arbejde.

Vigtigt at være grundig

Tjek rundt om dit toilet for vandlækage. Du kan også prøve at rokke toilettet roligt fra side til side, for at se om det giver sig.

På badeværelset kan en ødelagt flise være et tegn på, at der er en lækage. Der kan være råd bag flisen, der gør, at den smuldrer og går i stykker. Gennem din inspektion af VVS-installationerne, bør du også være opmærksom på mug. Mug kan vise sig som mørke pletter, og kan være sundhedsskadeligt, hvis man opholder sig i nærheden af det for længe. Et tilfælde af mug kan være resultatet af en lækage og/eller stillestående vand.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst tjekker dit hus’ VVS-installationer, så kontakt en VVS’er for flere råd.

Schyberg VVS Entreprise ApS

Stolbergsvej 5

2970 Hørsholm

36 30 07 74