Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Hvad er paradentose? |
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Hvad er paradentose?

Paradentose

I folkemunde er paradentose også kendt som de løse tænders sygdom. Det er en betændelsestilstand, og noget de fleste får på et eller andet tidspunkt i livet.

Betændelsen starter i knoglen, som tandroden sidder fast i, og vil lige så stille med tiden æde knoglen op. Det er ikke noget, der nødvendigvis kan ses eller mærkes med det samme, da det er noget, der kommer ”snigende” med tiden. Det er derfor vigtigt at have en kompetent og erfaren tandlæge i Horsens, som kan hjælpe med at opdage det i tide og bekæmpe sygdommen så grundigt som muligt.

Opdages paradentosen i et tidligt nok stadie, kan det godt lade sig gøre at stoppe processen for videreudviklingen af betændelsen. Men hvis det opdages for sent, er det desværre set hos flere, at man ender med at miste tænderne.

Det er noget, der hyppigst forekommer hos mennesker i 30 års alderen – så her vil der være en god idé at få din tandlæge til at kigge efter det, hver gang du er til dit årlige tjek.

Skal du have en professionel paradentosebehandling i Horsens, er det altid en god idé at forhøre dig hos din tandlæge, hvordan du selv kan være med til at nedkæmpe betændelsen, og hvordan du skal opretholde din mundhygiejne efterfølgende.

Selve paradentosebehandlingen kan være lidt mere kompleks, specielt da det er forskelligt fra person til person, da det kommer an på, hvor meget betændelsen har spredt sig. En almindelig behandling foregår som regel ved at man fjerner tandsten og bakteriebelægninger, hvorefter tænderne pudses glatte. Herefter vil tandlægen, som beskrevet tidligere, give de rette instruktioner i, hvordan mundhygiejnen opretholdes.

Er der tale om en udvidet behandling, vil der skulle fjernes noget af det betændte tandkød, så området bliver mindre og lettere at holde rent.

Udover, at det hyppigst forekommer i 30 års alderen, er der samtidig også nogle, der er mere udsatte end andre. Er man ryger, har knogleskørhed eller døjer man med mundtørhed, er man i større risiko for at få paradentose. Lige så hvis man har diabetes – specielt hvis man har et meget ustabilt blodsukker. Paradentose kan samtidig også være med til at forværre sukkersygen.

Man kan selvfølgelig gøre noget selv for at forebygge sygdommen bedst muligt. Det vigtigste råd af dem alle, er selvfølgelig at børste tænder to gange om dagen, efter tandlægens anvisninger. Derudover er det også vigtigt, at bruge tandstikker eller tandtråd, så man får alle madrester ud mellem tænderne. Og sidst, men ikke mindst, kan udelukkelse af sukkerholdige drikke og føde også gøre en kæmpe forskel.

Tandlægerne Nørretorv
Nørretorv 2
8700 Horsens
75 62 26 26