Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Tandlægeskræk er du ikke ene om |
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/cobraleif.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Tandlægeskræk er du ikke ene om

Tandlægeskræk er ikke noget særpræget fænomen længere, og hver eneste dag møder en tandlæge et sted i landet mindst én, der har tandlægeskræk. Betegnelsen dækker over det at være nervøs eller bange for at komme til tandlægen, og alt afhængig af hvor bange du er, vil du kunne opleve at blive fysisk dårlig eller føle, at det hele er klaustrofobisk omkring dig. Det burde dog kaldes noget andet end tandlægeskræk, da det ikke nødvendigvis er tandlægen, man er bange for, men selve undersøgelsen, som indebærer instrumenter og muligvis bedøvelse.

For nogle vil deres angst være så stor, at man helt lader være med at dukke op hos tandlægen, fordi man ikke kan holde det ud. Er dette tilfældet, er der tale om en lidelse ved navn odontofobi, og man taler altså ikke længere om almindelig tandlægeskræk.

 

Forebyggelse af tandlægeskræk

Har du tandlægeskræk, kan du heldigvis forebygge den og måske blive helt fri for den i sidste ende. Behandling og forebyggelse af din angst bygger helt grundlæggende på et fortroligt samspil mellem dig og din tandlæge. Det er derfor vigtigt, at du undersøger, om din tandlæge er i stand til at give dig denne hjælp. Hvis ikke det er tilfældet, så skal du sørge for at finde en tandlæge i Odense eller i en af de andre store byer i Danmark, som har ekspertise inden for området. På den måde vil du bedst muligt kunne få behandling og slippe af med din angst. Du og din tandlæge skal sørge for at have de samme tanker om den løsning, der skal søges henimod, så I kan arbejde målrettet sammen.

Gode råd til dig som patient 

Tandlægeskræk er altså ikke bare én ting, men det findes i et utal af forskellige udgaver og grader. Når du er bange og har angst for et tandlægebesøg, så bunder det også i noget mentalt, som du kan arbejde med. Ved at tage udgangspunkt i nogle gode råd, kan du hjælpe dig selv med at forebygge din angst, men også gøre det lettere for dig selv at modtage hjælp fra andre.

Det er vigtigt, at du finder en tandlæge, som du også har tillid til. Fortæl, hvad du er bange for, så din tandlæge ved det ned til den mindste detalje. Sørg for at få regelmæssige konsultationer hos tandlægen, så du kommer ind i en rytme og på den måde vænner dig en smule til sådan et besøg. Og så skal I have en klar aftale om, hvordan hele forløbet skal være. Så ved du helt præcist, hvad der skal ske.

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS

Skt. Anne Plads 2, 2

5000 Odense C

66128695