Hvordan fungerer botox?

Botox minder rigtig meget om restylane. Det er et muskelafslappende lægemiddel, som igennem mange årtier er blevet brugt til muskelspasmer hos børn og voksne. Det bruges for eksempel til folk med parkinsons-syndrom, for at få deres muskler til at slappe af. Igennem de senere år har man fundet ud af, at man kan bruge det til kosmetiske indgreb, hvor man går ind og fjerner rynker på hals og i ansigtet. Grunden til man kan dette, er at botox går ind og giver en delvis eller hel lammelse i de områder, hvor det bliver sprøjtet ind med en kanyle i små mængder. Dette sker, fordi botox blokerer det signalstof, som nerverne bruger til at sende meldinger til musklerne. Dette medfører, at musklerne derfor ikke modtager beskederne fra nerverne, så huden kan glatte sig ud, i stedet for at trække sig sammen og danne rynker. Behandlingen holder i ca. 3-4 måneder, afhængigt af hvor meget botox, der bliver benyttet. Behandlingen kan gentages med nogle måneders mellemrum, og jo flere behandlinger man får, jo længere tid holder den fra gang til gang.

 

Hvordan fungerer botox?

 

Mange dygtige og erfarne plastikkirurger i København udfører denne form for naturlige og flotte ansigtsløftning med botox. Det som gør den mere naturlig, end hvis man skal under kniven og have trukket huden i ansigtet tilbage, er at det falder lidt mere på plads på en naturlig måde. Samtidig holder behandlingen i et par måneder, hvorefter man selv kan vurdere, om det er en behandling man vil gentage, i modsætning til et ansigtsløft under kniven, der ofte vil være permanent.

En botoxbehandling tager heller ikke just lang tid, blot 10-20 minutter. Det er en hurtig og stort set smertefri behandling, og det foregår med en mikronål. Med mikronålen injiceres små mængder af botox i det ønsket område. I yderst sjældne tilfælde kan der fremstå bivirkninger i form af lammelser ved øjenlåg, mundvige og andre ansigtsmuskler. Dette sker dog kun hvis det er en uerfaren kirurg som udføre behandlingen, og ikke har god nok kendskab til hvor store mængder botox der skal benyttes, hvor musklerne ligger og hvor dybt kanylen skal føres ind under huden. Selvom det er yderst sjældent dette sker, og det er de færreste kirurger der ikke har erfaring nok til at udføre dette, er det dog stadig vigtigt at sørge for, at man får behandlingen udført ved en praktiserende kirurg, som har god erfaring med det.

Regenclinic København
Palægade 7
1261 København K
Tlf: 60 12 61 37